Общинарите в Ловеч не приеха проектното предложение за разкриване на нови социални услуги за възрастни хора с увреждания

  • 24 август 2018 16:29

  • 1535
  • 0
Общинарите в Ловеч не приеха проектното предложение за разкриване на нови социални услуги за възрастни хора с увреждания
© Община Ловеч

Общинският съвет в Ловеч отхвърли предложението общината да кандидатства с проект "Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в гр. Ловеч" по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, съобщиха от пресцентъра на общината.

Това решение трябвало да осигури инфраструктура за социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания чрез дългосрочна грижа, съобразени с индивидуалните нужди. Става въпрос за лица с психични разстройства, пълнолетни с умствена изостаналост и множествени увреждания, хора с различни форми на деменция и възрастни хора, включително и в невъзможност за самообслужване и с различни форми на увреждания. Поради липсата на услугата тези хора сега пребивават в Държавна психиатрична болница Ловеч.

В същото време Община Ловеч е включена в Картата на резидентните услуги с изграждането на "Център за грижа за лица с психични разстройства" (ЦГЛПР) с капацитет 15 места. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 570 000 лв. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30 август 2018 г. Чрез резултата от гласуването обаче, общинските съветници не дали съгласие Община Ловеч да кандидатства, допълват от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини