Адвокатът на сестрата на Сакскобургготски: Фердинанд купувал лично парцел по парцел от двореца "Врана"

  • 24 август 2018 08:30

  • 2151
  • 2
Адвокатът на сестрата на Сакскобургготски: Фердинанд купувал лично парцел по парцел от двореца "Врана"
© Булфото (архив)

Валя Гигова, адвокат на сестрата на Симеон Сакскобургготски – Мария Луиза, коментира защо цар Фердинанд е собственик на двореца „Врана“.

Припомняме ви, че вчера с решението на съдия Петя Алексиева от Софийския градски съд стана ясно, че дворецът "Врана" е собственост на държавата. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Адвокат Гигова обясни в студиото на „Здравей, България“, че Фердинанд е купувал лично парцел по парцел. При покупката не е вложен нито един държавен лев за двореца.

По темата отношение взе и адвокат Ирен Савова, адвокат на държавата за „царските имоти“. Дори и да е купувал царят всички парцели с лични средства, има закон от 1947 година, който отнема всички имоти на царя в полза на държавата.

"Заседанията за "царските имоти" са публични и няма никакво повличане на крак по темата", заяви още Савова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.24 | 09:00

2
Първо, Симеон се отказа от царския престол в момента, в който се принизи до министър-председател и се прегърна с комунистите и турските ченгета от ДПС. Второ, фамилията Сакскобургота и Хабсбургите са тези долни юдейски рояли, които заробиха финансово целия свят. Те са смъртни врагове на нас, българите-арийци. Вън от България на черните картагенски семити!
Боклуци

2018.08.24 | 08:43

1
Купувал лично, ама с какви пари? С народни, български! КАто го взимат пиян от кръчмата, за да го коронясат за цар, няма пукнат грош!

Добави коментар

Водещи новини