Йорданка Фандъкова инспектира ремонтите в Западен парк (снимки)

  • 23 август 2018 16:01

  • 1541
  • 0
Йорданка Фандъкова инспектира ремонтите в Западен парк (снимки)
© Булфото (архив)

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска присъства на работна оперативка и провери изпълнението на ремонта на Западен парк. Това съобщиха от Столичната община.

В момента се работи по изграждане на част от инженерната инфраструктура - нова канализация и канализационни шахти, площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започнало е изпълнението на трасета за полагане на електрическата мрежа.

Снимка: Столична община

Кметът Фандъкова е отбелязала, че е важно да се работи качествено, в срок и в съответствие с всички изисквания на оперативната програма и работа в паркова среда.

Срокът за изпълнение на обекта е 12 месеца, трябва да бъде завършен през лятото на 2019 г. Важно е през летните и есените месеци, когато времето е подходящо да се работи най-интензивно, за да напреднем значително, е настояла Фандъкова.

Снимка: Столична община

Проектът за ремонт и възстановяване на Западен парк се изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. На площ от 530 дка се предвижда обновяване на алейната мрежа, която е в лошо състояние, изграждане на осветление, поливна система и видеонаблюдение. Ще бъде отворен и вход към район "Люлин".

Ще бъдат направени подобекти като главен вход към бул. "Сливница", езерото с алпинеума, розариум, цветна изложба, сух фонтан, зелено училище, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. "Петър Дертлиев".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини