Вижте какви ремонти планират в Търговище

  • 22 август 2018 10:42

  • 526
  • 0
Вижте какви ремонти планират в Търговище
© Novini.bg

Допълнителни ремонти на тротоарни настилки на две улици се планират в капиталовата програма на Община Търговище. Актуализацията й се внася на предстоящата на 30 август сесия на Общинския съвет от зам.-кмета Митко Панайотов за разширяване на програмата и обхващане и на нови участъци от уличната мрежа, уточняват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

На ул. "Христо Ботев" се предвижда рехабилитация на тротоарите, компрометирани вследствие на ремонтите на I ОУ "Хр. Ботев" и спортната зала. Двете сгради се обновяват със средства по линия на ОП "Региони в растеж" и целево финансиране от държавата. Ремонтите на тротоарните настилки на ул. "П. Р. Славейков" ще обхващат участъка от кръстовището й с ул. "Палаузов" до сградата на Централната поща.
Дейностите ще бъдат възложени на общинските предприятия "Флора" и БКС и се очаква да започнат през месец септември.

Паралелно екипи на предприятията продължават да работят и по рехабилитация на тротоарите на други две улици в Търговище. На ул. "Александър Стамболийски" се ремонтира отсечка от 500 метра - от кръстовището с бул. "Митрополит Андрей" до Комплекса за здравни и социални услуги в Търговище. Към момента там са обновени тротоарите на западната страна от светофара до пощенския клон в района на кръстовището с ул. "Одрин". Обновяват се и 2000 кв. м. тротоари на ул. "Паисий" от кръстовището с ул. "Капитан Данаджиев" до кръстовището с ул. "Трапезица".
Общо 110 000 лв. са предвидени за годината за ремонт на тротоари в капиталовата програма, припомнят от пресслужбата на общината.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини