Забавни билбордове по АМ "Тракия" ще ни напомнят: "Карай си спокойно!" (видео)

  • 21 август 2018 11:13

  • 2000
  • 0
Забавни билбордове по АМ "Тракия" ще ни напомнят: "Карай си спокойно!" (видео)
© Novini.bg

Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи с подкрепата на Министерство на регионалното развитие стартира нова кампания под надслов „Карай си спокойно!“ Билбордове с този надпис и с експресивни визии ще бъдат разположени през 40 – 50 км по цялата АМ „Тракия“.

Кампанията е насочена предимно към младите шофьори и има за цел да ги призове да намалят скоростта и да се движат безопасно по пътя.

Снимка: Novini.bg

Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи обясни на пресконференция в БТА защо трябва младите хора да карат спокойно. „Младите хора получават недостатъчно обучени шофьорски книжки. Като добавим към това и типичните белези на младостта – нетърпение, желание за изява, бунтарство, се получава коктейл от опасни съставки, които на пътя може да бъдат животозастрашаващи. Ако по АМ „Тракия“се кара със скорост от 120 км/ ч., ще се стигне за 3 часа от София до Бургас. Ако караме обаче със 140 км/ ч. ще спестим 26 минути. За 26 минути никой не е станал по – щастлив, по-богат или по-успял. За 26 минути обаче може да се застрашим живота на много хора. Затова „Карай си спокойно!“, каза Тодоров, предаде репортер на Novini.bg.

 

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2000 0

Свързани новини

Водещи новини