Протест на Детския радиохор пред сградата на БНР

  • 20 август 2018 21:18

  • 2279
  • 0
Протест на Детския радиохор пред сградата на БНР
©

Детският радиохор изнесе протестен концерт пред сградата на БНР. Причината за недоволството им е отстраняването на диригента Венеция Караманова. Протестиращите настояват тя да бъде диригент на радиохора още две години, въпреки, че е навършила пенсионна възраст, съобщава БНР.

След проведен конкурс в началото на 2018 година за диригент на хора бе назначена Теодора Димитрова, а ръководството на БНР предлага на Венеция Караманова да бъде почетен диригент на Детския хор и да подготви няколко концерта през новия сезон. Тя не приема предложението. Генералният директор Александър Велев заявява след проведен разговор с Венеция Караманова, че тя е приела условията на новия договор, след което не го е подписала. 

Родители, които доведоха децата си пред сградата на Националното радио, заявиха че подкрепят госпожа Караманова.

„Преходът между Венеция Караманова и Теодора Димитрова е гарантиран“, уверява доц. Момчил Георгиев от Управителния съвет на Българското национално радио.

„Хорът си има нов диригент. Старият диригент е поканен да участва в прехода между старото време и новото време, което очаква хора. Подготвя се 60-годишнината. Не се нарушават творческите процеси“, уточни той.

Директорът на дирекция “Музикална къща“ към БНР Теодосий Спасов е разочарован от поведението на Венеция Караманова: “Бях се предоверил, бях оставил нещата да се състоят така, както тя иска. За съжаление тя не ми даде отговор дали ще приеме моето предложение“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини