Започва изграждането на нова клетка към депото за отпадъци на Петрич

  • 20 август 2018 15:01

  • 902
  • 0
Започва изграждането на нова клетка към депото за отпадъци на Петрич
©

Изградените три клетки към Депото за твърди битови отпадъци на община Петрич вече са с изчерпан капацитет.

Това съобщиха от пресцентъра на община Петрич.

„Това поставя по угрозата на криза с боклука цялата община Петрич – града и всички населени места. Ние, като местна власт, следваше да реагираме своевременно, за да не допуснем това”, каза кметът Димитър Бъчков.

Градоначалникът обясни, че вече е факт договорът между Община Петрич и ПУДООС за безвъзмездно финансиране. Фирмата, спечелила обществената поръчка за изграждане на Клетка 4, е Обединение „ДМ Строй” гр. Хасково при стойност 1 146 66,04 лв.

Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни.

„Това практически означава, че Петрич няма да бъде в плен на криза, що се отнася до събиране и депониране на битовите отпадъци. В подобни кризисни моменти, вече изпаднаха редица български общини”, обяви кметът. Експлоатацията на клетка 4 ще извършва фирма „Тео Морис”2001.

От Община Петрич припомнят, че е одобрено финансиране от около 10 млн лв, които са за Компостиращата инсталация и инсталация за предварителна обработка на отпадъци. Внедряването на същите ще намали обема на депонираните отпадъци, а при изграждането на новата Клетка 4 към депото и при наличието на тези инсталации, животът на същата ще бъде удължен до 25 години.

„Така смятам комплексно,че решаваме в дългосрочен план един важен проблем за община Петрич, още преди същият да се е усетил от населението”, обобщи кметът Димитър Бръчков.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини