Студът и по-високата цена виновни за високите сметки за ток и парно

  • 15 февруари 2012 08:46

  • 1001
  • 0
Студът и по-високата цена виновни за високите сметки за ток и парно
©

"Случаите, в които някои потребители са получили до 98% по-високи сметки за парно, са индивидуални. Причините за високите януарски сметки са метеорологичните условия и цената, която е по-висока с 8% спрямо миналия януари“, това каза Огнян Димитров, говорителят на асоциацията на фирмите за дялово инвестиране.

На въпрос кой трябва да се бори с кражбата на парно той отговори, че институциите, които се занимават с кражба са ясни, но понеже кражбата е вътре в даден блок, трябва да има непримиримост от хората, които плащат. „Има закон за етажната собственост, домоуправители, те трябва да следят също за кражби“, каза той.

Дори и в апартаменти, в които не се ползва парно, пак влиза топлина и тя трябва да се плаща. Така експертът отговори на въпрос защо хората плащат сметки без да ползват парно.

„Новите електромери не могат да се манипулират, те просто са по-чувствителни“, каза Божидар Гатев, директор в ЧЕЗ. По думите му причината за високите сметки за ток за януари се дължат на високата консумацията на енергия, която се е увеличила със 100 мегавата. „Нормално е сметките да са по-високи. Дървата свършиха, въглищата също, нормално е да се използва повече енергия“, каза той.

От началото на първата снежна виелици щетите на дружеството надхвърлят 2 млн. лв.

Последвайте канала на

1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини