Експерт: Премиите в „Гражданска отговорност“ очевидно са недостатъчни

  • 17 август 2018 10:12

  • 16543
  • 2
Експерт: Премиите в „Гражданска отговорност“ очевидно са недостатъчни
© Булфото (Архив)

Налични са всички мерки, за да имаме увереност за стабилността на пазара.

Това заяви за БНР председателят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова.

„За мен единствената линия на бизнес, която заслужава допълнителни усилия и наблюдения и носи в себе си проблеми и рискове, е „Гражданската отговорност", защото премиите в нея са очевидно недостатъчни според регулатора, а резултатите от това виждаме при „Олимпик““, обясни тя.

По думите й напълно реалистично е сключването на полиците от потърпевшите навреме заради наличието на много места, където може да се направи това.

„Застрахователните брокери ще работят през уикенда с удължено работно време, за да може да поемат много клиенти“, посочи експертът.

Тя  обаче препоръча сключването на полицата да не се отлага.

„Тук не става въпрос за опасността от санкции, които евентуално биха били понесени поради липса на „Гражданска отговорност“ – това не е проблемът.

Проблемът ще е, ако в това време се случи пътно-транспортно произшествие“, председателят на Асоциацията на българските застрахователи.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
16543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
докер

2018.08.17 | 18:35

2
Направих Гражданска застраховка преди време в “Олимпик“ и сага изгорях. Вече няма да си давам парите на мошеници и мафиоти. Това не е държава, а мутренска организация, която само краде.
Митко

2018.08.17 | 11:55

1
А за нас прекалено скъп данък.Направете я като винетката.Седмична,месечна,защо не и за уйкенда.Дерзайте.Вероятноста да вземате от мен го в размер 400-500лв. в рамките на една година е равна на нула.

Добави коментар

Водещи новини