Ангел Забуртов: При 5 бала вълнение е безразсъдно да се разхождаш на вълнолом

  • 17 август 2018 07:46

  • 19550
  • 6
Ангел Забуртов: При 5 бала вълнение е безразсъдно да се разхождаш на вълнолом
© bulphoto

Целта на вълнолома е да разбива вълните. Разходките по него са страничен проблем. Когато има 5 бала вълнение е опасно и не могат хора да се разхождат там. Това каза Ангел Забуртов, ген. директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Той изрази изумлението си от факта, че след 110 г. на това съоръжение сме се докарали да имаме нужда от обучение за призиви за безопасност при 5 бала вълнение и, че трябва районът да се обезопаси. „Може телевизията да обучи хората, че като има опасност трябва да носят отговорност за действията си. „За мен вината е на родителите, които оставят децата си, които не могат да взимат самостоятелни решения, да се разхождат на вълнолом“, каза Забуртов. „При 5 бала вълнение е безразсъдно да се разхождаш на вълнолом“, категоричен бе той.

Ангел Забуртов отбеляза, че това е любимо място за разходки на варненци. „Освен превенция и да възпитаме децата си да носят отговорност и да не подценяват риска, друго не може да се направи“.

На въпрос дали съоръжението не може да се обезопаси, той заяви: „Как да обезопасиш съоръжение, което е предназначено да разбива вълни. Нека местните хора отговорно да кажат къде са виждали да има парапет на вълнолом“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19550 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Владимир

2018.08.18 | 00:43

6
Държавата се управлява от мафия,мафия окопала се и пуснала пипала на октопод до най висшите етажи на властта.Лекарството е военен режим и закони по военно време.Този явно не знае че децата нямат спирачки.На тези съоръжения които не могат да се обезопасят се ппоставя денонощна охрана с цел превенция.Малоумните герберасти как да го осмислят туй
Марин

2018.08.17 | 17:43

4
Не виждам какъв е проблема да се монтира предпазен парапет. Нито е сложно нито е скъпо. Би било много добре даже....
А не да говори "къде са виждали парапет на вълнолом". Абе тъпанар такъв , директор ли си къв си, щом сте предоставили достъп за разходки и т.н. ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ Е ДА СЕ ОБЕЗОПАСИ. Малоумници ни управляват.

2018.08.17 | 18:22

5
И като го сложат тоя парапет, колко ще издържи на напора на вълните? В моя град безотговорни родители си оставиха децата да се покатерят на покрива на влак, и ги удари волтовата дъга. Децата трябва да се контролират и възпитават, докато не изградят навици, т.е. родителите носят отговорност не само за това да са нахранени и облечени.
Цвете

2018.08.17 | 09:35

3
Децата са деца! И да , те често подценяват риска. Като родител мога да твърдя,че колкото и да възпитаваш детето си да бъде разумно,все пак любопитството го поглъща понякога.. жалко за дечицата...
Умник Гюро

2018.08.17 | 08:20

1
Нека му се обясни на този самозабравил се директор, че при силно вълнение трябва да се спре достъпа на хора до вълнолома. Поне един пазач да бяха назначили. Този серсем-директор е готов за осъждане!
Разстроен

2018.08.17 | 08:34

2
Трябва да си малоумен за да отидеш там при силно вълнение. До всеки идиот пазач ли да се назначи...

Добави коментар

Водещи новини