Опасни ли са виадуктите в България?

  • 16 август 2018 07:44

  • 1647
  • 0
Опасни ли са виадуктите в България?
© Кадър Нова телевизия

Инж. Веселин Димитров и инж. Ясен Ишев коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия в какво състояние са виадуктите в България след трагедията с моста в Генуа.

Припомняме ви, че вчера премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпореди на министрите Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да се реализират едновременно.

„Трагедията с моста в Генуа е ужасна, коментира инж. Веселин Димитров. Един мост се проектира, за да е в техническа изправност в продължение на 100 години, поясни той.

„Важно е строителството, важно е и поддръжката на един мост“, каза от своя страна и инж. Ясен Ишев. „Мостът е живо съоръжение, той се движи – той диша, извършва различни видове движения“, добави той.

„За съжаление нашите съоръжения въобще не са поддържани, от както са строени. Едва през 2013 г. започна ремонтът на някои от тях. В момента се ремонтират три виадукта“, съобщи инж. Ишев.

Експертите успокоиха, че въпреки всичко няма риск и у нас да се случи подобна трагедия, като тази в Генуа.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини