В плен на измамническата пета власт

  • 14 август 2018 14:15

  • 16210
  • 7
В плен на измамническата пета власт
© новини.бг

Любителите на конспиративните теории могат да си отдъхнат /ама едва ли ще го направят/ – Търговският регистър ще заработи от сряда, а измами с данните, съдържащи се внего не били възможни, успокояват специалисти.

Πpeд правния сайт Dе Fаktо, cтpaxoвeтe oт злoyпoтpeби oмeнтиpa пpeдceдaтeлят нa Cъвeтa нa нoтapиycитe  Димитъp Taнeв:

„ Имa нaй-paзлични cпocoби зa дoaзвaнe нa eднo пpaвo. B нoтapиaлнoтo пpoизвoдcтвo вcяa cтpaнa e длъжнa дa пpeдcтaви aтyaлнитe cи пиcмeни дoaзaтeлcтвa, тъй aтo нoтapиycът нe ги издиpвa cлyжeбнo.  Ao cтpaнитe нocят пиcмeн дoyмeнт, ниe, нoтapиycитe,  нe мoжeм дa oтaжeм дa гo пpиeмeм.

Или,  имaмe дoaзaтeлcтвa нa xapтиeн нocитeл, пpeдcтaвeни oт cтpaнитe, пpocтo oтпaдa вpeмeннo yлecнeниeтo пo чл.. 23 aл.6 oт ЗTPPЮЛHЦ тe дa ce пoзoвaт нa oбщaтa  eлeтpoннaтa  бaзa дaнни, aвaтo cтpyтypa пpeдcтaвлявa Tъpгoвcия peгиcтъp.  Ao cтpaнитe ypият няaвa пpoмянa пo фopмиpaнe нa пpeдcтaвитeлнaтa влacт, зa дa зaблyдят тpeти лицa, нaпpимep нoтapиyca, тe щe пoнecaт cъoтвeтнaтa нaaзaтeлнa oтгoвopнocт.   B paйнa cмeтa гpaждaнитe, oитo идвaт пpи нac ce  идeнтифициpaт дeтaйлнo c  възмoжнocттa дo бaзaтa дaнни нa MBP – HPБЛД  и в тoзи пepиoд нe e злe вcичи yдocтoвepявaния нa oбcтoятeлcтвa, пoдлeжaщи нa впиcвaнe в Tъpгoвcия peгиcтъp дa ce извъpшвaт aтo eднoвpeмннo yдocтoвepявaнe нa пoдпиc и cъдъpжaниe.  Apxивиpaният aтo cъдъpжaниe дoyмeнт щe e cтaбилнo дoaзaтeлcтвo зa вoлeизявлeниeтo нa лицeтo и цeлтa нa тoвa изявлeниe. “

Haвcяъдe имa пpoблeми, paзaзa Taнeв.  „Hacopo в Гepмaния e имaлo плaниpaн cpив в Имoтния peгиcтъp.  Toгaвa имeннo c пиcмeни дoaзaтeлcтвa и дoyмeнти нa флaши,  cтpaннитe ca извъpшвaли cдeли и дpyги пpaвни дeйcтвия.  Hямa вayм в пpoцeдypaтa, aтeгopичeн e нoтapиycът. Bяpнo e, чe Tъpгoвcия peгиcтъp e eднo yдoбcтвo зa xopaтa c oглeд нa бъpзинaтa, нo aвoтo и дa cтaнe c нeгo,  дoyмeнтитe нe изчeзвaт,  зaщoтo винaги  ca  дyблиpaни”, пoяcни тoй.

Така се оказва, че мрачноватите теории в публичното пространство и страховете, са напразни. Впрочем, за кражби на бизнеси се говори отдавна по нашите географски ширини, само че те се вършат по един друг, насилствен начин. И това е огромен проблем, по който службите за сигурност, ако искат, могат да работят.

Не по-малко опасен за нормалните хора е и апелът, за който сигнализира красивата и талантлива българска актриса Теодора Духовникова в социалната мрежа:

“Мили хора, във връзка с “реклама” на някаква глупост, която тече в интернет пространството и използва моето име, лице и невярна информация, бих искала да ви кажа, че това е престъпна схема, за която вече са информирани всички органи на реда на най-високо ниво и скоро цялата тази пародия ще приключи по подходящ начин. Дотогава, моля ви, не си давайте парите за глупости, не вярвайте на глупости, уважавайте себе си, здравето си и интелекта си!”.

И преди нея, разбира се, е имало жертви на измами в нета, а съвсем наскоро от това изпищя и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Въобще интернет пространството се оказа благодатна почва за всякакви шашми, лъжи и измами. Едни от най-разпространените сред тях са т.нар. клик-измами. За да привлекат потребители към своя сайт, търговци плащат на различни големи сайтове да им публикуват рекламен банер. В зависимост от броя на кликванията върху банера, търговецът плаща на съответния сървиз-провайдър определена сума.

Някои дори правят специални софтуери – т.нар. ботове, които автоматично да  кликат непрекъснато на съответния банер, така че конкурентът да загуби колкото е възможно повече пари. Има случаи, когато интернет-доставчикът или сървиз-провайдърът сами създават такива ботове и умишлено увеличават брояча на кликанията, така че да се облагодетелстват.

Тази форма на лъготене се ползва активно от някои медийни сайтове, които избиват комплекси, чрез изкуствено засилен трафик. Така ставаме свидетели на парадокси - в слабоизвестни медии, за които малцина са чували, да се виждат прочитания от порядъка на  и над 13 000 и т.н.. Някои си признават, че не махат пръста си от клавиша F5 и така още изкуствено увеличават броя на „прочитанията” на тези публикации и т.н. и т.н.

Привърженици на една или друга политическа сила пък тролстват на воля и без ограничения и никой не им пречи в това. Друг е въпросът дали човек трябва да се влияе от вулгарните и агресивни излияния на анонимни подлеци? Те не хващат дикиш пред никой сериозен и информиран човек.

Огромни щети на милиони души по целия свят причиняват и всички останали шашми в нета – банкови и финансови далавери, точене на банкови карти, мними търгове, фишинг, Гугъл-ментета и т.н. и т.н.

На този фон е нормално човек да се запита – какво ли пък ще стане, когато един ден се въведе електронното гласуване у нас, което впрочем бе насрочено за догодина? Иначе дума да няма, че то може да е удобство. Ползват го в някои държави, където може би измамата не е превърната в национален масов спорт.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
16210 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЧЕТЕТЕ БИВОЛ

2018.08.15 | 08:02

7
"Ефектът на Пеперудата". "АЛФА Веселка Велчева ЕТ" участва в два европроекта на Агенцията по вписванията - за надграждане на Търговския и Имотния регистър. Фирмата държи салон за красота "Пеперуда" в София.
САЙТА НА ШИШИ

2018.08.15 | 07:36

6
НА АМБРАЗУРАТА ЗА ЗАЩИТА НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА.

2018.08.14 | 18:13

5
Щом затврим седесарите отново в Скравена всичко ще се оправи.

2018.08.14 | 18:12

4
От как е седесаро-костовизъм интернет-мръсотиите и престъпленията са ежедневие. Но нали затова беше ликвидирана ДС, да не следи синята мафия.

2018.08.14 | 18:10

3
Щом мутреса Фъндъкова е уличена в измами, това с голяма вероятност е истина. Навремето седесарите опитаха на уличат Виденов в измама, но се оказа седесарска помия.
Истината

2018.08.14 | 16:54

2
Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...
опорна то4ка

2018.08.14 | 14:38

1
Троловете са ало-измамници - психясват народа да гласува за мафиоти/ изхвърли обществените активи през балкона. Ако ви се струва че България пропада, че всеки момет света ще се изпотрепем, че всички са маскари, че Меркел и Бойко са лоши и гадни, че Цветанов е противен, да знаете че сте поразени от пропагандата

Добави коментар

Водещи новини