Община Пловдив ще поднови строителните дейности по зоологическата градина

  • 13 август 2018 12:07

  • 1225
  • 0
Община Пловдив ще поднови строителните дейности по зоологическата градина
© Gettyimages (архив)

Община Пловдив ще поднови в най-скоро време строителството на зоологическата градина и до месец ще бъде завършена, обяви кметът Иван Тотев. По думите му няма юридически проблеми фирмата изпълнител да построи зоопарка до Акт 15, а след съдебното решение, по делото с еколозите, да получи и Акт 16.

Строителството на зоологическата градина в Пловдив е спряно на Акт 10 след протест на еколози, че се изсича защитена гора. Тотев се надява делото да не се протака и възможно най-скоро да има насрочена дата и решение. Убеден съм, че ще спечелим делото, както се получи вече на няколко инстанции и защото еколозите просто не са прави, добави кметът. Той уточни, че няма терени, заети от зоокъта, които да попадат в Натура 2000.

С вземането на Акт 16 ще започне и с приемането на животни, по-голямата част от които ще бъдат от други български зоологически градини и безплатно. По думите на Иван Тотев смяната на местообитанието на животните е нормална практика. Отделно ще се проведат и няколко малки обществени поръчки за доставката на по-екзотични животни.

Зоологическата градина в Пловдив има 22 хабитати за по средно между 40 и 50 животни в зависимост от вида. Предвижда се още един - за тигър. Хабитатите се доближават максимално до естествената среда на животните, като за мечките например е определен терен от 3 декара, тип гора с басейн, с рекичка и различни храсти с плодове.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини