Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъга (видео)

  • 11 август 2018 13:04

  • 11068
  • 2
Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъга (видео)
© Pixabay

Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъгa, след като са кацнали на необезопасен далекопровод в Елховско. Въпреки спасителната операция оцеляват едва четири птици, съобщи бТВ.

Сигналът е подаден от гранични полицаи. На нощно дежурство до село Малко Кирилово те виждат как високото напрежение убива птиците. 

„Сигналите бяха за убити щъркели от високоволтова дъга. Веднага се обадихме на колегата, който е в района на град Елхово и се отзова на място”, обясни Иван Гагов от РИОСВ – Стара Загора. 

„За пръв път виждам такова нещо, под всеки един стълб имаше 4-5 до 6 мъртви щъркела. Гледката е потресаваща”, допълни и Димитър Тодоров от РИОСВ – Стара Загора. 

Оцеляват само четири птици. Откарани са в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Все още не е ясно дали ще могат отново да летят. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
11068 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
xxl

2018.08.12 | 22:38

2
лъжи, лъжи и пак, не им било дошло времето на тези, а ако беше на онези пак нямаше да им е дошло времето. И всички дигат рамене всякаш не сме хора, а безпомощни щъркели паднали от високоволтова дъга. ВИСОКОВОЛТОВА ТЪГА

2018.08.12 | 03:50

1
Дайте ги на циганите за храна.

Добави коментар

Водещи новини