Кметът на Хасково уволни дисциплинарно главния архитект на общината

  • 09 август 2018 21:07

  • 4691
  • 0
Кметът на Хасково уволни дисциплинарно главния архитект на общината
© Булфото (архив)

Кметът на Хасково Добри Беливанов е уволнил дисциплинарно главния архитект Деляна Панайотова заради несвоевременно изпълнение на служебни задължения, съобщиха от общината. Заповедта е издадена въз основа на становище на дисциплинарен съвет, сформиран в съответствие със Закона за държавния служител, каза кмета на община Хасково Добри Беливанов.

От пресслужбата на община Хасково информираха, че комисията е констатирала, че е налице несвоевременно изпълнение на служебни задължения неколкократно, за част от тези пропуски община Хасково е осъдена. Освен това необосновано са забавяни преписки отново по вина на гл. архитект. Според община Хасково Деляна Панайотова не се е явила на работа от 18.06 до 2.07.2018 година без да уведоми прекия си ръководител за причината за отсъствие, нито да предостави някакъв документ, който да оправдава отсъствието, като по този начин не е изпълнила преките си задължения на Главен архитект на община Хасково.

Отсъствието на главния архитект е доказано с надлежни протоколи. На 2 юли в община Хасково е постъпил болничен лист, извън срока, съгласно чл.9, ал.2 от Наредбата за медицинската експертиза, което е довело до неоснователно забавяне на издаване на необходимите документи от дирекция "Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции", коментираха още от общината.

Кметът Добри Беливанов е дал възможност на Деляна Панайотова да представи в срок писмени обяснения, но това не било направено.

Деляна Панайотова заяви, че засега няма да прави коментар. Тя допълни, че ще обжалва заповедта за уволнението си пред съда.

От днес временно за главен архитект временно е определен Тодор Грозев. От общината информираха, че ще бъде проведен конкурс за поста.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини