Кошмарен трафик ни очаква по бул. "България" от понеделник (снимки+видео)

  • 09 август 2018 12:14

  • 4381
  • 2
Кошмарен трафик ни очаква по бул. "България" от понеделник (снимки+видео)
© Novini.bg

Заместник – кметът по транспорта към Столична община Евгени Крусев инспектира изграждането на перон по бул. „Константин Величков“, предаде репортер на Novini.bg.

Това е четвъртият перон, който се изгражда от общо шест такива.

Подобни съоръжения ще бъдат направени по два на всяка спирка. Перонът се прави с цел да бъде обособено трасето за градския транспорт, за да може да бъде увеличена скоростта на трамваите и автобусите.

Спирките, на които ще бъдат изградени тези съоръжения са „Св. Петър и Павел“, бул. „Тодор Александров“ и ул. „Цар Симеон“.

За да бъдат направени тези перони, се разширява пътното платно, така че да се запазят лентите за движение на автомобили, които са по две на брой във всяка посока.

Перонът ще бъде обособен с разграничителни елементи направени от бетон, 10 см над пътното платно, което ще възпрепятства навлизането на автомобили в трамвайните релси. Ефектът, който очаква зам. - кметът е да се повиши скоростта и да се съкрати времето за пътуване в дадена отсечка. Той се надява до 15 септември съоръженията да бъдат изградени и ако се укажат успешни, тази система ще бъде въведена и на булевардите „Възкресение“ и „Мария Луиза“.

„Изграждащите се перони гарантират и по – безопасното слизане на хората от мотрисите и автобусите“, съобщи Крусев.

Зам. - кметът обясни и какви ремонтни дейности стартират до дни на бул. „България“ . Там в неделя започват подготвителни дейности за затварянето на пътното платно в посока „Бояна“, а от понеделник стартира същинската работа по асфалтирането на платното между булевардите „Гешов“ и „Гоце Делчев“. Платното ще бъде затворено изцяло и съответно движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. След това същото ще бъде направено в другата посока.

Очаква се ремонтните дейности изключително много да затруднят движението. Затова и общината препоръчва да се използват алтернативни маршрути.

„Ще бъде направено всичко възможно в първите дни на месец септември булевард „България“ да бъде отворен“, обеща Евгени Крусев.

 


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.09 | 17:13

2
А пък това на К. Величков е пълна простотия, който го е измислил е пълен кретен! Стават от сега невъобразими задръствания, а от другия месец като се върнат всички, не знам как ще го мислят.
ДА ви...

2018.08.09 | 12:54

1
Посочете ми ЕДИН ден в последната година и половина. в който тоя булевард да му работят всички ленти в двете посоки.Това първо.Второ - я ми посочете "алтернативните" маршрути за Иван Вазов - Борис III не работи (от една гора време) а всчики останали маршрути пресичат на едно или друго място България.Арсеналски като го затворите и него ще ни трябват самолети.

Добави коментар

Водещи новини