Четири нови социални услуги ще бъдат разкрити в Ловеч

  • 06 август 2018 14:34

  • 566
  • 0
 Четири нови социални услуги ще бъдат разкрити в Ловеч
©

Четири нови социални услуги ще бъдат разкрити в Ловеч. Ще бъдат създадени Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години. Това ще стане по проект на общината "Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в гр. Ловеч", който бе представен на встъпителна пресконференция от ръководителя на проекта Катя Колева.
Стойността на дейностите е близо 940 хиляди лева, като крайният срок за приключването им е 29 септември 2019 г. Финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж".


Средствата са за изграждането, ремонта, обзавеждането и оборудването, необходими за създаване на новите услуги.

В Център за обществена подкрепа ще бъде преустроен партерен етаж на жилищен блок в кв. "Дикисана" в Ловеч.

Новата услуга ще бъде с капацитет 100 лица, като ще има и кризисен център за четири лица.
Сградата на бившата детска ясла в кв. "Здравец" ще бъде преустроена за Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, на първия етаж, и в Преходно жилище за деца от 15 до 18 години - на втория етаж. Дневният център ще е с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги. В жилището ще бъдат настанени осем младежи.

С шест места ще разполага новосъздаденото Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст. То ще се намира в апартамент, общинска публична собственост, в кв. "Здравец".
Основната цел на проекта е да се изгради база, в която да се предоставят подходящи услуги за подкрепа на децата според техните потребности.

За целите на новите социални услуги ще бъдат разкрити 43 нови работни места, заяви още Катя Колева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини