Кметът на Забърдо: В селото не е обявено никакво бедствено положение

  • 02 август 2018 08:41

  • 964
  • 0
Кметът на Забърдо: В селото не е обявено никакво бедствено положение
© Кадър Bulgaria ON AIR

В селото не е обявено никакво бедствено положение. Не знам откъде се появиха тези новини. Това е пълен цирк. Няма нищо такова вярно. Как така се случи, че дори медиите се вързаха на тази новина?! Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR кметът на село Забърдо Валентин Черпоков.

По думите му информациите за бедствено положение в селото са довели до отлив на туристи.

,,Община Чепеларе не върши нищо за нас. Пълен блокаж. Това, което ние съградихме за двайсет години, те го съсипаха за три. Ние сами си запълваме дупките по улиците и цяло лято сами си чистим пътя'', коментира кметът.

Според Черпоков в община Чепеларе са преплетени много финансови интереси.

,,Тук се цели единствено усвояване на пари. Бедственото положение се преекспонира. Там са нужни по-малко от 100 000 лева, за да се закрепи свлачището. А те искат 450 000 лева. Направете сметка. Държавата дава, но всичко се краде. Министър-председателят трябва да направи проверка. Аз съм сезирал Специализираната прокуратура и Комисията по корупция'', каза Черпоков.

Той допълни също така, че ако един селски кмет разполага с бюджет от около 10 000 лева, всичко би било доста по-лесно.

,,В събота селото ни има събор, на който приканвам всички да заповядат. Пак казвам – в селото ни не е обявено никакво бедствено положение. В случай на проблем да ме потърсят мен'', завърши кметът на Забърдо.

Последвайте канала на

Владимир Василев
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини