Кмет изкара 250 чиновници да ринат сняг

  • 13 февруари 2012 18:42

  • 1304
  • 1
Кмет изкара 250 чиновници да ринат сняг
©

Видинският кмет Герго Гергов мобилизира над 250 общински служители и заедно с тях тръгна да пробива снежната блокада на дунавския град.

По разпореждане на градоначалника в 13 ч. днес работещите в общинските структури нарамиха лопати и придружени от снегорини на фирмата по чистотата започнаха разчистване на натрупалия над 60 см сняг във Видин. "Градът е непроходим. Целта ни е пробием и разчистим улиците от жилищните райони към центъра на града. Горивата за училищата свършват, а машините не могат да достигнат до школата и детските градини, за да ги заредят с топло", коментира Гергов.

Той поясни, че акцията ще продължи и във вторник, когато в разчистването ще се включат още сили - около 500 общински служители, пише "Труд". На работа остават само тези, чиято дейност е свързана с обслужването на граждани и процесът не може да се прекъсва. "Не можем просто да стоим и да казваме, че някой не си е свършил работата. Това е решението на проблема - всички заедно да почистим Видин", допълни кметът, който призова гражданите да се включат в акцията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1304 1

Коментари 1

Добави коментар
...

2012.02.19 | 00:47

1
Браво бе кмете!Всеки път ги изкарвай

Добави коментар

Водещи новини