140 литра вода на ден ползва средно един софиянец

  • 26 юли 2018 17:38

  • 1664
  • 1
140 литра вода на ден ползва средно един софиянец
© Pixabay

Средно 140 литра вода на ден ползва един човек в София.

Това каза пред журналисти Диана Искрева, изпълнителен директор на фондация "Земя завинаги". Фондацията, съвместно с Министерството на здравеопазването и Икономическата комисия за Европа на ООН са извършили ситуационен анализ "Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България".

Най-малко вода се консумира в бедните семейства, като най-голям е процентът на бедните хора в Югоизточна България, според Искрева. Тя подчерта, че проблемът ще се задълбочи.

В анализа са обхванати 11 групи хора, които не могат сами да променят средата си на живот и зависят от някой друг - с физически увреждания, ученици, бежанци, ползватели на домове за възрастни хор, пътници във влакове и автобуси и др.

Достъпът до чиста вода и санитария е осигурен във всички лечебни заведения в страната, каза още Искрева. По-големият проблем е в пречистването на отпадните води, справяме се лошо и бавно с този проблем, каза още Искрева. За миналата година в доклада на ЕК за околната среда по държави с данни от 2014 год се посочва, че сме постигнали много ниско съответствие, посочи още тя.

Предстои извършването на проучване, в което ще се изготви конкретна информация.

Последвайте канала на

БТА
1664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дуци

2018.07.26 | 23:33

1
ЦЪРВУЛИИИИИ СТАТИСТИЦИ , ДА ПИТАМ ,ЩЕ СЕ ДАВЯТ ЛИ С ТОЛКО ВОДА НА ДЕН???

Добави коментар

Водещи новини