Румен Радев: Протестът вчера отслаби напрежението, но не реши проблемите. Служебното правителство остави 1,6 млрд. лв. (обновена+снимки)

  • 19 юли 2018 12:38

  • 3346
  • 12
Румен Радев: Протестът вчера отслаби напрежението, но не реши проблемите. Служебното правителство остави 1,6 млрд. лв. (обновена+снимки)
© Президентство

Вчерашният протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават и се увеличават. Това заяви пред журналисти в Авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му протестът, за който вчера бе обявено, че е постигнал успех за хората от Странджа, не кореспондира с техните нужди и тяхното виждане как да възстановят поминъка си.

Според него тук става въпрос как тези хора, загубили своя поминък, ще го възстановят, как ще имат стимул да останат в този регион, където това е единственото им препитание.

,,Крайно време е държавата да се замисли за една устойчива политика“, каза още Радев.

Попитан дали тази политика трябва да се дискутира на ниво Консултативен съвет, държавният глава отвърна, че първо трябва да се изчака и да се види какви са резултатите на правителството по отношение на кризата и дали то ще помогне реално на тези хора да се справят с нея, а не „просто да хвърлят едни пари към тях”, защото това не решава въпроса.

„Защото тези пари са недостатъчни да компенсират реалните загуби и бъдещи ползи. В този регион трябва да се приложат всеобхватни мерки“, завърши коментара си по темата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът коментира и думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че при сегашното управление на ГЕРБ сивата икономика спада, а по време на служебното правителство - сивия сектор е покачил своя ръст. "Абсолютно невярно. Нека се справят най-сетне с реалните цифри. Служебното правителство остави 1.6 млрд. Нека кажат къде са. Второ, служебното правителство събра просрочени вземания от много години. То ги събра. Особено в сферата на енергетиката. Това ме навява на мисълта, че там нарочно от определени компании не са търсени тези вземания. Направете справка. Мога да ви я дам подробно. Що се отнася до тази операция „Пречупване“, тя не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за това що е то правова държава. Ако не си пречупи вижданията за това що е то върховенство на закона, що е то корупция и как се „развъжда“ тя у нас; що е то престъпност и как трябва да се борим с нея. Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади до момента, най-сетне ЕК отговори на нашите амбиции за членство в еврозоната. Вече съвсем откровено и даже грубо – че има нужда от реални реформи. Жалкото е, че натискът за реални реформи идва като принуда отвън, а не по вътрешни убеждения и усещане за дълг на българското правителство към собствените граждани. И крайно време е правителството да разбере, че лобирането навън за членство в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех, ако не се вземат крути мерки тук, вътре, за справяне с корупция, престъпност и бедност", обяви Радев.

Иначе днес президентът беше в Граф Игнатиево, за да участва в освещаването на новоизграден храм.

Той беше категоричен, че инженерно-техническият състав на военното формирование ежедневно извършва подвиг като продължава да осигурява изправна и надеждна техника в условията на недоимък.

„Надявам се този параклис да даде вярата, че тази база най-накрая ще има нови и модерни самолети, които заслужава, и вяра на семействата да очакват завръщането на своите близки след полети“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът посочи, че благодарение на новия храм паметта на онези, които не са се завърнали от полет, няма да изтлее.

„Военната авиация е трудно и опасно призвание, в което вярата в собствените сили, в човека до теб, в правотата на каузата, са в основата на всичко“, заяви в словото си държавният глава и призова всеки, който пристъпва прага на Авиобаза „Граф Игнатиево“, да работи с всеотдайност за България.

В словото си президентът се обърна с думи на благодарност към командването на авиобазата, за тяхната подкрепа в реализацията на идеята.

„Гордея се с вас“, заяви пред личния състав президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По време на тържественото събитие пловдивският митрополит Николай освети новоизградения храм, а сред присъстващите бяха командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Димитър Петров, генерали и офицери от Въоръжените сили, ветерани и семейства на военнослужещи.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
3346 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2018.07.19 | 17:42

12
Е след като си имаме от доста веме Г-жа Лъжа , дойде времето да се похвалим и с Г-н Лъжа. Честито президенте....Честито и на всички гласували за него...
Наистина вече взе да писва

2018.07.19 | 14:45

11
Само контра и нищо, ама нищо конкретно не е предложил. Само празни приказки и то едни и същи! А бях за него. Дразнят вече всички. Жена му да беше организирала нещо та да помогнат със възстановяване на стадата след месец. Само празни приказки за поминака на хората, а действия никакви! Да си даде от 20 генералски заплати поне две и ето ти 20 овце. Ами ако има чума, ами ако е до валето населено място. И за другите...какво ще обещити безплатноъо месо и мляко за хората. Това е тяхната храна. Там магазини за месо няма. Млякото в магазините е "боклук" в сравнение с тяхното. Ха да си вземат парите и 30 дни да им дават мляко и сирене и после да им дадат поне 1/2 от животните, че чак тогава да говорят за пари. Пари в гората без храна на никой не му трябват. Аман!!!


Рени

2018.07.19 | 14:22

10
ГРупенчо вярно е от село, ама от кога започна да разбира от мерки за предотвратяване на чума? Той не може да предотврати простотиите на жена си и на лидерката, която го тури на следкото местенце...
някой си

2018.07.19 | 14:20

9
След като генерал радев оправи ввс на българия до там ,че след него нищо не лети ,реши да се захване с чумата и сега генерал радев ще дойде с малкото си самолетче и ще се разправи с нея

2018.07.19 | 13:10

2
Глупак
ТГЖ

2018.07.19 | 14:15

8
Тоя долу е съветник на мафията

2018.07.19 | 13:40

3
АБСОЛЮТЕН
в

2018.07.19 | 14:12

7
Борисов така е наритал ратдев тъпото в ъгала , такива комплекси за малоценност му е саздал ,че радев вместо да си гледа работата по конституция тръгнал по селата
бла бла бла

2018.07.19 | 14:09

6
радев писна ми от празни приказки от твоята оста като ,ще, трябва ,не е достатачно и така на татъка . ок приемам че борисов е глупаав а ти си умен дай решрние конкретно .Ииначе си един лаладжия

2018.07.19 | 13:54

5
измитането на Борисов и мафията му ще решат проблема
някой си

2018.07.19 | 13:53

4
Защо не се скриеш бе малко човече? пак си не адекватен ,отново тичаш след сабитията

2018.07.19 | 13:04

1
ИМПИЧМЪНТА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ

Добави коментар

Водещи новини