Междуведомственият координационен щаб се събра снощи извънредно

  • 19 юли 2018 06:50

  • 1227
  • 4
 Междуведомственият координационен щаб се събра снощи извънредно
© Pixabay

Междуведомственият координационен щаб, създаден във връзка с възникнали огнища на особено опасни заразни болести по животни проведе второ заседание късно снощи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Повод за това заседание бяха очакваните и неполучените до края на работния ден резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата, както и промяната в декларираното доверие към действията на координационния щаб от представителите на всички политически сили, участвали в заседанието на председателския съвет, проведен вчера сутрин в кабинета на председателя на НС.

На заседанието на координационния съвет бяха взети следните решения: oтлагане на планираните действия за евтаназия на доказано заразените животни, засилване на контрола на движението на хора и преместването на животни и животински продукти от и към зоните с огнища на зараза, изчакване на резултати от изследване на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата, активна дейност по дезинфекция на 10-километровата зона около заразените зони, доставяне от МЗХГ и МВР на допълнително оборудване за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към населените места.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1227 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Fake News

2018.07.19 | 07:58

4
Кой пуска фалшивите новини - сигурен съм че има определени хора назначени на заплата за това като част от глобалната хибридна война в която България е просто полигон за тестване на нови кибертехнологии, предимно от Русия.

2018.07.19 | 07:15

3
Още ли не ви е ясно за 10 години,че България бе унищожена като суверенна държава от алчна шайка национални престъпници и предатели.Колко още години ви трябват да разберете това?
Миро

2018.07.19 | 06:56

1
Аааа значи можело....


.

2018.07.19 | 07:11

2
Какво можело !?
Заради малоумници като вас, риска от пренясяне на зяразата става по-голям !
Сутринта гледах по БТВ 20тина безработни, на поход за спасяване на животнити !
Че на сой му харесва избиването на животни !?
За съжление обаче изглежда, понякога се налага!
Ако не се действа безкомпросмисно, проблема може да стане огромен !
Нака че псевдо защитниците на животни, да се замислят, кое е по-важно !

Добави коментар

Водещи новини