АПИ напомни къде на АМ "Хемус" се извършват ремонти

  • 17 юли 2018 12:37

  • 1488
  • 0
АПИ напомни къде на АМ "Хемус" се извършват ремонти
© АПИ

От Агенция "Пътна инфраструктура" припомнят за извършваните ремонтни дейности по автомагистрала "Хемус".

Пътната агенция информира за състоянието на движението по повод ремонта на носещите колони на виадукт "Коренишки дол" на 36-ти км на магистралата.

Ремонтът започна на 20-ти април и към момента по моста превозните средства, които се движат в посока София, преминават през платното за Варна. Работата на екипите е върху стълбове 3,4,5 и 6, които се намират по съоръжението в посока София.

Причина за ограничението на движението е минимизиране на вибрациите от автомобилите, за да се осигури сигурността на процеса и работниците.

До края на ремонтните дейности движението е пренасочено двупосочно в платното за Варна. Ограничението на скоростта е до 50 км/ч.

Ограничено е и движението на тирове по АМ "Хемус". Рестриктивни мерки са наложени в участъка от 30-ти до 47-ми километър.

Тежкотоварните автомобили се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път I-1 София - Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

АПИ предлага и алтернативен маршрут на пътя, тъй като и на път I-1 София-Ботевград се извършва частичен ремонт. Обход може да бъде направен през II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини