Младен Маринов: Отчитаме спад на извършените престъпления

  • 17 юли 2018 08:39

  • 1274
  • 1
Младен Маринов: Отчитаме спад на извършените престъпления
© Кадър БНТ

Акция „Респект'' не е ново явление, тя цели ограничаване на битовата престъпност. Такива операции са насочени най-вече към рискови групи. Целта е да се наситят определени места с по-сериозно полицейско присъствие. Самите акции се извършват в различни области и са всекидневни. Вследствие на тях отчитаме спад на извършените престъпления с 5,5 процента. Като цяло отчитаме намаление на битовите престъпления. Това коментира главният секретар на МВР Младен Маринов в предаването „Денят започва'' по БНТ.

По темата с умъртвяването на стопански животни в Южна България Маринов посочи, че това е тежка, но необходима мярка.

,,Разбирам, че решението е трудно за хората, но в крайна сметка това предотвратява възникването на по-сериозни проблеми'', каза главен комисар Маринов.

Той категорично отхвърли обвиненията, че полицейските служители в Шарково са надвишавали правата си и допълни, че всеки един полицай си е вършел работата съгласно законите на страната. Въпреки това Маринов заяви, че не разполага с информация дали е имало арести в Шарково.

,,В момента работим за това да направим спешния телефон 112 по-бърз и ефективен за гражданите'', завърши Младен Маринов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
8888

2018.07.17 | 09:10

1
Защото не ги регистрирате!!!

Добави коментар

Водещи новини