Цвета Караянчева показа парламента на деца от район "Надежда" в столицата (снимки)

  • 14 юли 2018 12:46

  • 888
  • 0
Цвета Караянчева показа парламента на деца от район "Надежда" в столицата (снимки)
© Булфото

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посрещна първите гости на парламента в Деня на отворените врати по повод приемането на новата българска конституция, станало на 12 юли 1991 г.

Сред най-ранобудните посетители бяха деца от пети до седми клас, трениращи волейбол и баскетбол в отборите на Локомотив - София от район "Надежда". Караянчева поздрави децата с добре дошли в Народното събрание в седмицата, в която честваме подписването на новата Конституция. По думите на Караянчева едно знаменателно събитие, което прави българската държава изключително демократична, дава равноправие и политически плурализъм. Тази сграда има много история, но тя има и бъдеще, каза още председателят на парламента, допълвайки, че много млади хора я посещават и черпят от извора, от историята.

 

Председателят на Народното събрание разказа на децата за приемането на Конституцията и им показа откритата вчера изложба. Тя говори и за приключилото преди седмици българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Благодарение на всички министерства и на парламента ние се представихме толкова добре, че получаваме комплименти от цяла Европа и цял свят, каза Караянчева и допълни, че сме показали България различна и просперираща. България беше център на Европа шест месеца, а сега сме вече безспорният лидер на Балканите след като вкарахме темата за Западните Балкани в дневния ред на Европа, посочи тя и отбеляза, че това е тема, изключително важна за сигурността на България.

След изложбата, Караянчева показа на децата и пленарната зала, където се "коват" законите.

Денят на отворени врати ще продължи до 16.00 ч., като в това време всеки столичанин или гост на столицата може да посети парламента. Гостите ще могат да видят оригинала на съвременната българска Конституция, както и фотоизложба със знакови моменти от приемането на основния закон.

Последвайте канала на

БТА
888 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини