Ето как може да благодарите на мил шофьор на автобус в Стара Загора

  • 09 юли 2018 10:57

  • 1799
  • 1
Ето как може да благодарите на мил шофьор на автобус в Стара Загора
© Булфото (Архив)

На безплатния „горещ телефон“ на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 6 до 8 юли са получени над 100 сигнала. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС в града. 

Старозагорка е изразила благодарност към шофьора на автобус от градския транспорт по Линия 34, в неделния ден, за помощ при качването с бебешка количка в превозното средство. 

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на кв. „Железник“, около голям хипермаркет в източната част на града, блок №21 на ул. „Ал. Батенберг‘, както и около кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и „Майор Кавалджиев“. Малко пале е намерено изоставено в кашон до блок №72 на ул. „Евлоги Георгиев“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. 

След проверка по сигнал за силен лай на куче, екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животното, което е било вързано в заден двор на закусвалня, в кв. „Казански“. 

На жител на село Остра могила е съставен АУАН за разкопаване на тротоарно пространство, без разрешително, за поставяне на тръби. Съобщено е за необходимост от почистване на района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877“. 

Над десет са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в тъмната част на деня, както и за шум от заведения и ремонтни дейности. 
След получена информация на „горещия телефон“ са отремонтирани паркомати, лампи от уличното осветление. Премахнати са изсъхнали и паднали клони. Работи се по отстраняване на повреда на информационно табло на градския транспорт в кв. „Три чучура“. 

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАЙ ПЕНЧО

2018.07.09 | 19:50

1
Няма отпуски за вази старзагорски педрази.

Добави коментар

Водещи новини