Боса неблагодарност

  • 06 юли 2018 13:01

  • 6781
  • 0
Боса неблагодарност
© булфото

Николай Колев-Босия, известен повече като гладуващ протестант, отколкото като друг, за пореден път създава напрежения с инатлъка си да не яде повече от 20 дни. По-лошото е обаче, че зад неговата солова показна акция веднага се прикелемисаха пишман „демократи”, които го подстрекават  да продължи.

Благородният мотив на Босия е с глад да бори преялите с власт и корупция в родните институции – по конкретно срещу транспортното министерство и ДАИ, които били,според него, „престъпна група” и в основата на войната по пътищата в България, която ежечасно взема жертви.

Въпросът обаче е колко трябва да не можеш да си даваш сметка, че корупция от глад не разбира и така не се бори.

Истината е, че корупцията у нас, както и всичко останало впрочем, е манталитетен проблем.  Който, ако изобщо някой у нас пожелае да бори по някое време, със сигурност няма да стане чрез гладуване.

Колкото до алармата на Босия – не е прочел , че повечето жертви на пътя са от високата скорост, а не поради липса на свидетелства за правоуправление. С което, разбира се, не отричам, че в ситемата има проблеми - за тях се пише и говори отдавна. Много преди гладуващият гражданин Колев да се докопа до някакви документи за случаи от преди 4-5 години.

Така че не зная защо този човек подлага тялото си на това изпитание. Нито защо го подкрепят и подстрекават  хора, които сами си се определят като най-„демократични” и си лепят всякакви подобни епитети.

Впрочем, гладните стачки у нас, пък и навсякъде по света се правят предимно от затворници, несъгласни с правилата в затворите.  За вас не зная, но аз никога досега не съм срещала лишен от свобода, който да е признавал, че е виновен – затворите са пълни с „невинни” хора.

В най-новата ни история се помнят гладните стачки от зората на т.нар.”демократичен преход” , когато 39 депутати обявиха гладуване в знак на протест срещу Конституцията.

После друг поет, освен Босия - Едвин Сугарев на три пъти по различни поводи ползва тази форма на протест, докато не миряса и обяви, че „...за един живот три гадни стачки стигат”. Напоследък някъде се позагуби и другият вечен протестант Йоло Денев, който също твърди, че е писател...

Всеки има право да изявява своята гражданска позиция както намери за добре. Не е добре обаче да се обръща внимание на хора, които очевидно са лабилни и емоционално нестабилни. Аз отказвам те да ми се натрапват като граждански ментори и авторитети. Да не говорим, че някои се опитват дори светци да ги изкарват. Ми не, не са. Имат нужда от помощ – намерете им лекари. Дори са зли и се самозабравят – вижте какво написа днес Босия по повод на призива на президента към него да спре гладуването:

„Прочетох отговора ви на моето писмо-декларация и съм дълбоко разочарован от него. Знам, че президентската администрация е с много нисък КПД и интелектуален капацитет, но до такава ниска степен не очаквах да бъде.
Отговорът, който са ви написали вашите съветници и технически изпълнители е повече от скромен и уязвим”. Това изтъква в свой отговор на писмото на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, гладуващият вече 25-ти ден Николай Колев - Босия. Вчера президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова Босия да прекрати гладната стачка. Босия е възмутен, че от „Дондуков” 2 отговарят на писмото му едва на 24-ия ден след като са го получили, още повече, „когато се отнася за хуманитарен момент. Това е грубо, нетактично и безумно”, казва гладуващият. Николай Колев припомня, че е поискал среща с президента, за да му докаже с документи и факти за организираната престъпна група в Министерството на транспорта, но Радев изобщо не отговарял на това искане. „Накрая вие се обръщате към мен да прекратя гладната си стачка, но не споменавате нищо за условията, които съм поставил. Явно смятате, че аз при вашия отговор ще подскоча до небето от кеф, че сте ми написали едно възглупаво писмо и веднага ще си поръчам порция кебапчета, шопска салата и отлежала гроздова”.

Този отговор не се нуждае от коментар, той е метафора на всичко, случващо се в общество, пренаселено с неблагодарници и черногледци.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
6781 0

Свързани новини

Водещи новини