Каракачанов присъства на честването на Деня на гарнизон - Пловдив

  • 04 юли 2018 20:44

  • 2336
  • 0
Каракачанов присъства на честването на Деня на гарнизон - Пловдив
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността присъства на честването на Деня на гарнизон - Пловдив.

В него участваха военнослужещи и служители от 68-ма бригада "Специални сили", Трета авиобаза - Граф Игнатиево, 24-та авиобаза - Крумово, 110-ти Логистичен полк и 91-ви Инженерен батальон, Втора зона за управление и наблюдение, регионална служба "Военна полиция", Военна болница - Пловдив, Военен съд, Военна прокуратура. Честването започна с шествие на представителните блокове на всички поделения от бул. "Шести септември" до пл. "Централен", където пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва за всички от гарнизона загинали за освобождението и обединението на страната. Пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг бяха положени цветя.

Това е един много хубав празник и благодарение на бр.ген. Явор Матеев (командир на 68-ма бригада "Специални сили" и началник на гарнизона - бел.ред) се утвърди като традиция, каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, цитиран от БТА. Според него той не е празник само на военнослужещите днес, но и на всички граждани, особено на мъжете, които са били в казармата до преди 10 години. Каракачанов подчерта, че е неизбежно възстановяването на наборната военна служба и като пример посочи държави, където, по думите му " няма някаква сериозна заплаха за сигурността им".

На въпрос какво се предвижда на военните терени в Пловдив, които са с отпаднала необходимост и на които бе сменен статута, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността припомни репликата си от преди година "времето на подаръците свърши". При наличието на няколко стотин военни без жилища в Пловдив, МО да подарява терени ще е грешка, каза министърът и добави, че е по-добре да строят на тези терени и да дават жилища, а не да плащат наемите.

Празникът продължава с тържествено събрание-концерт и тържествена проверка-заря.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини