Мълнии удариха къщи в Монтанско тази нощ

  • 04 юли 2018 11:40

  • 2178
  • 0
Мълнии удариха къщи в Монтанско тази нощ
© Pixabay

Два пожара с големи щети са избухнали през тази нощ в Монтанско, след като върху две къщи в град Бойчиновци и село Долна Рикса са паднали мълнии, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. С различен интензитет в региона е бушувала гръмотевична буря, придружена с проливен дъжд и силен вятър.

Към 3,30 часа е получен сигнал за пожар в къща в Бойчиновци. Въпреки намесата на огнеборци от Монтана, в дома са изгорели 100 квадратни метра покривна конструкция, бяла и черна техника, мебели, строителни материали, земеделски инвентар и земеделска продукция, домашно имущество. Спасени са две съседни сгради, върху които имало опасност да се прехвърли огъня.

Пожар в 2,43 часа е имало и в къща в село Долна Рикса, където огънят унищожил 110 квадратни метра покривна конструкция, 5 броя бала и черна техника, мебели и домашно имущество. пожарникарите успели да потушат огъня и да предотвратят прехвърлянето му на две съседни къщи.

Причина за пожарите и в двата случая е природно явление - мълния. Щетите се уточняват в момента, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини