На Капитан Андреево задържаха близо 4 кг сребърни накити

  • 04 юли 2018 11:16

  • 584
  • 0
На Капитан Андреево задържаха близо 4 кг сребърни накити
© Pixabay (архив)

Близо 4 кг. недекларирани сребърни накити откриха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево" при проверка на влизащ от Турция в страната ни лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

В колата пътували водачът на автомобила и негов спътник, немски граждани от турски произход. Те заявили пред българските митнически власти, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са били открити изделия от бял метал. Намерени са били общо 715 сребърни бижута. Експертиза от вещо лице е установила, че ювелирните изделия са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност над 15 000 лева.

Контрабандните накити са били задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На шофьора е бил съставен акт за нарушение на Валутния закон.

За първото полугодие на тази година митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 15 кг златни и сребърни накити на стойност над половин милион лева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини