Риболов за незрящи ще се проведе в Шумен

  • 03 юли 2018 12:25

  • 501
  • 0
Риболов за незрящи ще се проведе в Шумен
© Pixabay

Национално състезание по спортен риболов за незрящи ще се проведе край Шумен от 3 до 6 юли. Това съобщи директорката на Дневния център за рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания Галина Петкова.

Надпреварата ще се проведе на язовира в с. Царев брод. Очакват се 23 отбора от цялата страна. Всяка група се състои от трима състезатели и един зрящ придружител. Финансирането на събитието се осигурява по проект „Риболовът – ефективната рехабилитация“, защитен пред Агенцията за хора с увреждания. Планирани са и много развлечения, казва Галина Петкова.

"В програмата предвиждаме посещение на 5 юли на град Тутракан - музея на лодкостроенето и рибарската махала. Надяваме се да има много емоции, радост и риба", посочи тя.

Националното състезание по спортен риболов за незрящи в Шумен се превърна в едно от най-значимите социални събития за хората от спортните клубове. В Дневния център за рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания в Шумен подготвят проект и за други спортни прояви през есента.

Последвайте канала на

Нора Виткова
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини