Пожарникари участват в 22 спасителни акции в цялата страна

  • 28 юни 2018 13:19

  • 2835
  • 1
Пожарникари участват в 22 спасителни акции в цялата страна
© Булфото

Към момента силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ участват в извършването на 22 аварийно-спасителни дейности. Няма данни за застрашени хора и населени места. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като данните са към 12.00 часа.

От началото на денонощието в пожарните служби в страната са получени над 70 сигнала за произшествия, свързани с усложнената метеорологична обстановка. Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян.

Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета. В област Пловдив екипите са извършили отводнителни дейности на 21 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради. Отработени са и няколко сигнала за паднали дървета. На телефон 112 са подадени 15 сигнала за локални наводнения на територията на област Смолян.

Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение на територията на цялата община. Основната част от сигналите са концентрирани около речното корито на река Черна. За оказване помощ на РДПБЗН – Смолян е предислоциран хидро-модул от пожарната служба в Пловдив. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.06.28 | 13:48

1
Да се внушава:" Кабинета е виновен за проблемите с дъжда ( тука може тъънко да вмените вина на кабинета и за ланшния сняг тролчета изроди мои)"!!!

Добави коментар

Водещи новини