Фандъкова: Всички трябва да имат равен достъп до дигитално образование (видео)

  • 26 юни 2018 10:52

  • 1875
  • 3
Фандъкова: Всички трябва да имат равен достъп до дигитално образование (видео)
©

По всичко личи, че непрестаннното технологично развитие ни интересува все повече. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на откриването на технологичния фестивал "Уебит".

Звучи невероятно, че преди няколко десетилетия компютърът беше недостъпен. Третата индустриуална революция са информационните технологии. Сега сме в началото на последващ процес, който свързва инфрструктурни проекти и в резултат от това възможностите са безброй, заяви Фандъкова.

По отношение на градското управление напредъкът на технологиите е отразен в идеята за умните градове. Потенциалът на тази идея често намира израз с илюстрации на летящи коли, но реалността все още не е таклава. Градовете наистина поумняват, но имаме още много работа. Ако искаме тези усилия да са в дългосрочен план, трябва да обърнем специално внимание на дигиталните умения. Те трябва да бъдат развити не само при младите хора, а при всеки един от нас, за да бъдем участници в дигиталната революция, а не само наблюдатели, подчерта столичният кмет.

Трябва да работим за равен достъп на всички до дигиталното образование. В 73 училища в София вече има изучаване на информационни технологии от първи клас, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1875 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.26 | 11:45

3
КАТО Я ГЛЕДАМ КАК ИЗГЛЕЖДА НЯМА ДА ИЗКАРА МНОГО ДЪЛГО.
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.26 | 11:11

2
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2018.06.26 | 11:06

1
ПРИЛИЧА Я НА ИЗПОЛЗВАН ПЕШКИР.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини