Кметът на Харманли: Яз. "Иваново" е учебен полигон на военните

  • 10 февруари 2012 09:10

  • 4360
  • 5
Кметът на Харманли: Яз. "Иваново" е учебен полигон на военните
© Булфото

Кметът на Харманли Михаил Лисков каза пред ТВ7, че злополучният язовир "Иваново" е учебен военен полигон и е собственост на Министерството на отбраната.

"Язовирът е проблемен от 2004 година, когато писах до Генералния щаб и получих отговор от началника генерал Никола Колев. Тогава рапорт му е дал генерал Златан Стойчев, който аз също получих. В писмото ясно се казва, че язовир “Иваново” е част от полигона на село Корен. Язовирът е с площ 400 декара. Полигонът в Корен е на разпореждане на министъра на отбраната. Водоемът се използва за подводно учение", обясни Лисков.

"Аз имам кореспонденция по темата с язовир "Иваново" от 2004-а, 2005-а, 2006-а. През 2010-а писах до областния управител, че при каверната има хлътване на скалния откос. Той пише писмо до МО, в което ясно казва, че язовирната стена е част от корпусен учебен полигон, имот на МО", добави той.

Кметът заяви, че не може финансира нещо, което не е общинска собственост. От селото са му изпращали сигнали за реката и коритото, което е изчистено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4360 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
отговор на № 1

2012.02.10 | 15:29

5
Поздравления към № 1 ! А сега само няколко думи от центъра на събитието / Община Харманли и с.Бисер/ без да заемам ничия страна,а просто разсъждавам обективно и съм в течения на нещата. Кмета на Община Харманли и кметицата на с.Бисер са избрани от Коалиция за България /от БСП/- при туй положение горните кметове - НЯМА НАЧИН ДА НЕ СА ВИНОВНИ- според изявленията на Цветан Цветанов и Бойко Борисов и дори от областният управител Ирена Узунова- щом не са от ГЕРБ. Може би да сте забелязали какви хвалби се казват по адрес на кмета на Община Свиленград- /това е една богата митничарска община/ и кмета е избран от ГЕРБ.....И накрая-кмета на Община Харманли неколкократно е реагирал и отправял писмени искания и към МО и към Областта-относно собствеността на язовир Иваново; относно собствеността и на казармите от бившето военно поделение в гр.Харманли,но както знаете МО повече се интересува да участвува във военни конфликти по света и да поддържа военни контингенти в Ирак;Косово;Ирак и сега започват да си го мерят и със Сирия и с Иран.........
челопеч

2012.02.10 | 15:02

4
Така е - като избирате 70 годишни пенсионери и мутри-комунисти да управляват държавата!Убийци на армията и народа ни!
чук

2012.02.10 | 15:02

3
Николай Колев - Босия :Журналисти и медии, защо лъжете? Защо пишете, че в с. Бисер, община Харманли, са загинали при наводнение от скъсана язовирна стена 8 български граждани, а двама се водят изчезнали? Тези хора бяха убити. Убийците са правителствата на страната. В случая за това пряка отговорност за убийството трябва да понесат министър-председателят и кабинетът. На всичко отгоре той и подчинените му отидоха при пострадалите и убитите, за да им изкажат съболезнования и да им кажат колко са добрички и колко парички и храни ще им дадат. Наглостта е неописуема! Учудва ме, в някаква степен, че хората най-овчедушно ги приеха и не разпознаха в тях убийците си. В същото време вие, медиите, непрекъснато пърхахте около премиера и министрите и самоотвержено ги обслужихте в старанието им да се изпишат като добрички. Най-наивно ги питате кой е виновен и кой ще понесе последствията. Не се намери нито една медия, която да зададе истинския въпрос: „Защо убихте невинните хора?”Защото това е откровено убийство. Стената не може да се скъса за един ден. Стената е била пропукана и опасна от години. За тези години трябваше да се вземе бързо решение кой е собственик на язовира и да се застави незабавно да го ремонтира. Ако ремонтът е невъзможен да се източи язовира и да не се пълни никога. Ако се реши, че няма време за ремонт хората трябваше да бъдат евакуирани. Нищо от това не беше направено. От няколко години се води мърлява преписка чий е язовира - на военните или на общината. Този въпрос се решава за пет минути. Но тези пет минути не бяха използвани и така се стигна до това убийство. А това съвсем не е първото убийство на български граждани от изпълнителната власт. Съдебната власт прикрива престъпленията, а вие,медиите ги оневинявате окончателно. С това съвсем ясно показвате кой плаща и поръча музиката. Това, което правите сега е да се оригвате от преяждане.

2012.02.10 | 12:26

2
abe tapunger kato problema e ot mnogo godini shto togava predishnite na vlast ne go opravixa a vsi4ko 4akate ot GERB nqma za kakvo da gi vinish a sam usirash predishnata vlast kato kazvash 4e e ot mnogo godini problema togava shto te ne go opravixa nai veroqtno si nqkoi ot postavenite xora na BSP i drugite lainari spri da se opitvash da pluesh shtot pluesh pove4e teq det iskash da izkarash dobri4ki otkolkoto GERB vnimavai 4e moje da ti sprat parite

2012.02.10 | 12:05

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини