Рускиня се удави в Поморие

  • 25 юни 2018 07:33

  • 7045
  • 0
Рускиня се удави в Поморие
© Булфото (архив)

Туристка, екипирана с шнорхел, плавници и маска за гмуркане, се удави в морето край Поморие.

По всяка вероятност инцидентът е станал в района на новото пристанище, където е отркито тялото й. Самоличността й до момента не е установена, но се предполага, че е рускиня, пише "Монитор".

"Жената е с много бяла кожа, свели коси и типично руски черти. Освен това в Поморие има голяма диаспора руснаци. Но не е изключено и да е българка", коментираха запознати с разследването. Инцидентът е станал най-вероятно в събота след обяд. Няма очевидци на трагедията, затова и не е ясно какво точно се случило и каква е причината за удавянето.

Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията в около 5.20 часа в неделя сутринта. Пристанищни служители от нощната смяна забелязали трупа на удавничката да се носи на повърхността на вълните на около 30 метра от брега и веднага информирали в районното. До късния следобед в неделя разследващите не бяха открили самоличността й.

Жената е на видима възраст около 50 - 55 години и е била облечена с цял бански костюм. Според разследващи, маската, плавниците и шнорхела, с които е била подсказват, че е се е гмуркала на малка дълбочина. Една от версиите е, че може да се е блъзнала в подводна скала, докато е плувала под вода и да е получила фатална травма на главата. Другото подозрение е че е получила сърдечен удар в морето, изпаднала е в безпомощно състояние и се е удавила.

"Не е изключено също да е попаднала в силно мъртво вълнение, макар вероятността за това да е малка. В момента в този район няма силни течения. Има вероятност също да й е прилошало докато е плувала или да е получила схващане на крак или ръка", коментираха запознати със случая.

Тялото на удавената жена е изпратено за аутопсия в в отделението по патоанатомия в бургаската болница. Очаква се лекарите да хвърлят повече светлина върху причините за смъртта на туристката.
Инцидентът с нея е шестият пореден случай от началото на туристическия сезон. Само преди седмица при друг фатален инцидент на бургаския плаж в морето се удави 12-годишно дете.

Последвайте канала на

Novini.bg
7045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини