Бурса прати помощи за с. Бисер

  • 10 февруари 2012 08:10

  • 1666
  • 0
Бурса прати помощи за с. Бисер
© Булфото

Камион, натоварен с храни, топли дрехи и предмети от първа необходимост бе изпратен от град Бурса за населението на село Бисер, което трагично пострада от потопа на язовир "Иваново".

Помощите са дарение от населението на голямата община на Бурса. Лично кметът Реджеп Алтепе присъства на изпращането на помощите за България, предаде БНР.

"От първия момент, в който научихме за сполетялата трагедия населението в съседна България, мобилизирахме нашите структури съвместно с Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци, организирахме кампания за набиране на помощи. Всички се отзоваха с готовност и за кратко време събрахме значителни помощи. Изпратихме първия тир. След това ще изпратим още. Искаме нашите приятели българи, сънародниците да знаят, че в наше лице имат приятели и за добри, и за лоши дни", каза кметът на Бурса.

Продължава кампанията за набиране на помощи за пострадалото българско население сред жителите на град Бурса, който е компактно населен с изселници от България и от балканските държави. Според гражданските организации в града, в пострадалите области се изпитва най-голяма нужда от топли дрехи, завивки, основни храни, бебешки храни и препарати за чистене.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини