Родители от Варна организираха протест в общината (снимки)

  • 21 юни 2018 16:37

  • 2228
  • 0
Родители от Варна организираха протест в общината (снимки)
© bulphoto

Родители, чиито деца учат в училище "Васил Левски" във варненския  квартал "Аспарухово", се събраха на спонтанен протест в общината, за да искат обяснения от градоначалника кога ще бъде изпълнен ремонта на училището.

„Излизаме да защитаваме правата на децата си. Искаме те да живеят в цивилизовани условия и съответно да учат в такива“, заяви Георги Георгиев, който е един от инициаторите.

Настойниците на децата искат да се срещнат с кмета Иван Портних и да им бъде разяснено какви мерки ще бъдат предприети по ремонта на сградата.

„Ние сме хората, пред които Общината трябва да отговаря, а не гражданите пред нея. Гражданското общество трябва да бъде събудено“, категоричен е Георги.

Той счита, че в България трябва да има поне един приоритет, който да е на 100% и това трябва да е българското образование и специално отношението към децата. Според него подрастващите трябва да се чувстват в училище като у дома си, тъй като прекарват голяма част от времето си там, а по-късно от това се гради отношението им към държавата и всичко останало.

НУ "Васил Левски" е построено през 2012 година, като то беше обявено за опасно през изминалата учебна година. Поради тази причина сградата е вече необитаема от 6 месеца, а ремонт все още не е започнал.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини