Проф. Христо Пимпирев е предложен за почетен гражданин на Павликени

  • 21 юни 2018 15:34

  • 1329
  • 1
Проф. Христо Пимпирев е предложен за почетен гражданин на Павликени
© Фейсбук

Директорът на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев е предложен за почетен гражданин на Павликени. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Неговата номинация е направена от инициативен комитет от интелектуалци, повечето от които са родом от Павликени, живеещи и работещи в София.

Проф. Христо Пимпирев е ръководител на експедицията на Антарктида, член на научни дружества и международни организации. Той работи успешно с учениците от СУ „Бачо Киро“ – Павликени. По негово предложение на 4 ноември 2005 година Националната комисия по антарктически наименование към Министерството на външните работи утвърждава и регистрира наименованието на нос на остров Ливингстън на името на Павликени. Още трима души са номинирани за почетни граждани на Павликени.

Това са Диана Борисова – професор по сценична реч, автор на книгата „Магията на словото“. Тя е удостоена с множество награди. Дарител е на Градския исторически музей в Павликени. Сред носителите на званието „почетен гражданин“ е и Георги Сотиров – архимандрит Георгий – архиерейски наместник на Павликенска духовна околия – завършил Музика и Богословие, работил е в Музикален театър „Стефан Македонски“ в София и в МДТ “Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2018.06.21 | 15:59

1
вземете си го в павликени , че малко ни омръзна..

Добави коментар

Водещи новини