Майка на дете с увреждания: Оставих го в център, след един час ме викнаха да си взема зверчето (видео)

  • 21 юни 2018 09:46

  • 18830
  • 4
Майка на дете с увреждания: Оставих го в център, след един час ме викнаха да си взема зверчето (видео)
© Булфото

Майка на дете с увреждания разказа за шокиращ случай на жестоко отношение към детето й. "Оставих го в център, а след около час ми звъннаха да отида да си прибера зверчето, защото те не са звероукротители“. Вера Иванова разказа този случай в ефира на БТВ в спор с Гроздан Караджов, който е учредител на център за грижи на хора с увреждания.

В същото време продължават споровете около Закона за личната помощ, който раздели майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от една страна и национално представителните организации на хора с увреждания от друга.

Според Вера Иванова хората с увреждания умират от глад, а Законът за личната помощ ще донесе нужната реформа. Тя коментира, че са в това положение именно заради националните организации, които ги представляват. "Те се финансират от държавни субсидии и защитават чужди интереси", уточни Иванова.

Гроздан Караджов контрира, че Законът се опитва да реши нещата на парче и че хората с увреждания трябва да се гледат в специализирани центрове, какъвто е учредил и той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18830 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
работеща бременна майка на дете с аутизъм

2018.06.22 | 09:18

4
Стига сте писали глупости! Направих си генетична консултация, заради първото ми дете.Обясниха ми, че нямам нужда от генетични изследвания.Има увреждания, за които няма такива изследвания, като аутизъм и детска церебрална парализа например.
в

2018.06.21 | 10:32

2
най голяма вина имат лекарите не се правят изследвания на бременните и не се вземат мерки такива болни деца да не се раждат те самите деца са нещастни и са в тежест на семейството и на обществото какво се прави за да не се раждат болни дечица
Б

2018.06.21 | 11:31

3
Напротив ,има такива изследвания за генетични увреждания,но касата не ги заплаща и повечето бъдещи майки не си ги правят!

2018.06.21 | 10:05

1
ТАКОВА Е ОТНОШЕНИЕТО.КАГАТО ДЪРЖАВАТА НЕ ПОДКРЕПЯ ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ДЕЦА,КАК ИСКАМЕ ДРУГИТЕ ДА ГИ УВАЖАВАТ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини