Нови промени в Закона за МВР. Вижте какви облекчения ще има за новите служители

  • 20 юни 2018 11:31

  • 2437
  • 0
Нови промени в Закона за МВР. Вижте какви облекчения ще има за новите служители
© Булфото (архив)

Държавните служители в МВР, чието служебно правоотношение е прекратено по тяхно желание и до три месеца/досега един месец/ са назначени като държавни служители в службите за сигурност или за обществен ред, или в други ведомства и институции, няма да възстановяват парите за издръжка и обучение за периода, в който са били обучавани, реши парламентът с приетите на второ четене промени в закона за МВР.

От БСП се обявиха против поправката, защото тя нямало да реши проблема с недокмплекта в системата. Трябва да се набират нови, кадърни служители, да минават качествено обучение, посочи Иван Иванов. Целта на тази промяна, според него, е да се оголи МВР от служители, които са получили подготовка в министерството, и да се попълни съставът на ДАНС.

Колегата му Красимир Янков подчерта, че големият проблем в сектора е липсата на мотивация, а с поправката се създава допълнително напрежение. Ще използвате тази мобилност за изпълнение на политически задачи, косвено ще бъде подпомогнато и купуването на гласове, смята депутатът. И обясни, че така се дава възможност по лична воля на ръководството на МВР да бъдат премествани служители и се стига до партизиране на системата, партизирането й от ГЕРБ.

Председателят на вътрешната комисия Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отговори, че е по-добре една структура от системата да може да ползва вътрешен потенциал, отколкото външни хора. По-добре е служител от МВР да отиде в ДАНС, разясни той. И попита левицата какво отношение към избори има възможността за подобряване на системата. Според Цветанов поправката е и опция за професионално развитие. БСП в момента "загрява" за вота на недоверие, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини