Защо българските шофьори си мислят, че са родени научени (видео)

  • 20 юни 2018 08:56

  • 3239
  • 3
Защо българските шофьори си мислят, че са родени научени  (видео)
© Булфото (архив)

МВР с нова мярка срещу катастрофите на пътя. Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 представи идея, според която всички млади шофьори ще трябва да преминават курс по екстремно шофиране, който ще включва управление на автомобил на лед, мокра настилка, при силен дъжд и други. Ако новите водачи не изкарат курса, то тяхното свидетелство за шофиране ще бъде невалидно.

Според дрифт пилота и рали състезател Ива Русинова шофирането понякога крие доста големи опасности, дори и на суха повърхност.

"Полезно ще бъде ако има курсове за екстремно шофиране. И в момента се провеждат такива, но малко хора се интересуват. Доста от българските шофьори си мислят, че са родени научени и не се впечатляват от подобни неща", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите доста от шофьорите не знаят как да се държат зад волана при непредвидени ситуации. "Понякога едно заобикаляне на дупка може да ни коства много. Трябва да избягваме резки движения или да знаем как да отреагираме в следващия момент. Най-опасно става зимата или след дъжд. Лятото често се получава аквапланинг на магистралата. Автомобилът започва да се плъзга по водата и няма сцепление", обясни дрифт пилотът и напомни винаги да съобразяваме скоростта ни с пътната настилка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3239 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петър

2018.06.20 | 12:07

1
Права е жената за резките маневри. Бил съм очевидец как пред мен колата, която се движеше в бързата лента на магистралата, рязко зави надясно, за да избегне паднал калник от ТИР и предно ляво колело "спъна" леката кола. Показваното в екшъните бледнееше пред това, което последва. Добре, че се задейства въздушната възглавница и жената караше с колан, та се отърва само със смачкани ламарини.

2018.06.20 | 15:32

3
и пак: ТИР е спогпдба за превоз на товари. НЕ Е превозно средство!!!

2018.06.20 | 15:29

2
Искам да знак кой е строил тези пътища, щом има планинг. Пътят винаги трябва да има наклон, за да се изтича водата при дъжд. Е разбира се ако е много силен ще намалите скоростта. Но при нормално силен дъжд скорост от 80КМ/Ч не трябва да е проблем. Гумите трябва да изпомпва водата.

Добави коментар

Водещи новини