Обстановката в София след снощната буря се нормализира (видео)

  • 19 юни 2018 07:52

  • 3342
  • 0
Обстановката в София след снощната буря се нормализира (видео)
© Булфото

Обстановката в София след снощната буря вече се нормализира.

Само за час количеството дъжд, паднал над столицата, е бил 50 литра на квадратен метър. Бурята причини наводняване на подлези и приземни етажи в частни и обществени сгради и затрудни за кратко движението на градския транспорт.

Според Красимир Димитров от Столичната община вече са отводнени са всички засегнати от пороя сгради и улици. Все още се работи в подлеза на Лъвов мост. Аварийните екипи са реагирали на сигнали от район "Витоша" и "Княжево".

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други. Сред засегнатите обекти - хотел "Шипка", метро станция "Витоша", "Сердика",  Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. "Лозенец",  района на "Лъвов мост", банка "ДСК" на ул. "Княз Александър І", Театър "199", болница "София мед", онкологична болница в кв. "Дървеница", болница "Свети Наум" до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на СДВР, фонотеката на БНР на бул. "Драган Цанков", театър "Българска армия", заведение в подлеза на булевардите „България“ и “Гоце Делчев“, мазетата на ИА по лекарствата, заведения и ресторанти на приземните етажи.

 Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други, информираха от МВР. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини