Половината от бюджета на Столична община е за инвестиции

  • 09 февруари 2012 14:05

  • 682
  • 0
Половината от бюджета на Столична община е за инвестиции
©

Над 47 на сто от средствата в бюджета за 2012 година на Столичната община са за инвестиции, каза Дончо Барбалов - заместник-кмет по финансите, пред съветниците от Столичния общински съвет.

Само за преасфалтиране на улици общината е предвидила разходи за площ, равна на 83 футболни игрища. Тя ще се ремонтира тази година.

Барбалов заяви, че оптимистичното съставяне на бюджета за 2011 година е било съпроводено от една тежка във финансово отношение година в световен мащаб. България не е много голяма и е отворена икономика, а случващото се в останалите страни има отражение и
у нас, допълни той. Заместник-кметът отчете, че в бюджета за миналата година е постигнато изпълнение на заложените приходи с 38,9 млн. лв. повече от 2010 година. Миналата година инвестициите, включени в бюджета, са били 507 млн. лв., а малко над 399 млн. лв. са парите за тях по европейски програми.

В проекта за бюджет за 2012 година общината се е стремила да даде максималното за софиянци, каза още Барбалов. Пред съветниците кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че заложените принципи при съставяне на бюджета са реализъм, финансова дисциплина и изпълнение на приоритетите. Това е и препоръката на "Стандарт енд Пуърс". Фандъкова допълни, че не приема упреци за това, че до момента не е преодолян недостигът от места за детски градини, тъй като строителството се движи по програма, която е достъпна за всички и може да се проследи.

Фандъкова припомни, че в последните години се строи канализация на много места в града, където тя липсва.

Последвайте канала на

682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини