Представител на хората с увреждания: Законът на Мая Манолова е несправедлив

  • 12 юни 2018 18:11

  • 4386
  • 5
Представител на хората с увреждания: Законът на Мая Манолова е несправедлив
© БТВ

Реформата в социалните политики трябва да продължи в много спешен порядък. Ситуацията в момента е хаотична. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания към Министерски съвет Адриана Стоименова по повод оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , който премиерът първо освободи, а след това остави на поста му.

Работи се по нова нaредба, в работната група тече обсъждането. В момента сме на един от основните моменти – индивидуалната социална оценка на увреждането, така че да може да се получава персонална подкрепа, заяви Стоименова.

По думите й внесеният от омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на проект на закон за личната помощ не е справедлив, тъй като не обхваща всички групи хора с увреждания. Силно ни притеснява, че този закон не подкрепя всичките хора с увреждания, а само по-тежките случаи. Не става ясно къде остават останалите групи хора с увреждания. Този проект не е обсъждан на национален съвет и не е представен на национално представените организации, научихме за него от социалните мрежи, уточни зам.-председателят на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания към Министерски съвет.

По думите й трябва да има кардинално нови политики за хората с увреждания. Средствата трябва да бъдат разпределяни по справедлив и хуманен начин. За нас е важно помощите да не бъдат разпределяни по равно, а по индивидуална оценка, каза още Адриана Стоименова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4386 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Вили

2018.06.14 | 10:08

5
Тази пък от коя дупка изпълзя. Тя не представлява хората с увреждания. Щом дойде време да се променя статуквото изпълзяват ей такива хлъзгави плужеци

2018.06.12 | 18:44

4
КАКЪВ ПРЕДСТАВИТЕЛ Е ТАЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ КАТО НЕ Я ВИДЯХ НИТО ЕДИН ПЪТ СРЕД МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.

2018.06.12 | 18:37

3
КАКЪВ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ Е ТАЯ.НА ХРАНИЛКА В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ.ИЗКАРАНА ПО БТВ ДА ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА,КОЯТО НЕ ПУСНА МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ПАРЛАМЕНТА.

2018.06.12 | 18:30

2
ДА РЕЗУЛТАТА Е БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ.ЗДРАВ ПРАВ НО....ИНВАЛИД.А ГОРКИТЕ БОЛНИ ГАСНАТ БАВНО И СИГУРНО

2018.06.12 | 18:27

1
Прогниването на системата започна от д-р Игнато и началника му И. Костов да не говорим за това колко стотици хиляди здравеняци бяха „ инвалидизирани „ в „ услуга „ на сриващата се с бързи темпове система.

Добави коментар

Водещи новини