От началото на 2018 г. ДАМТН е извършила над 700 проверки на язовири на територията на областите Хасково и Кърджали

  • 12 юни 2018 16:27

  • 2242
  • 0
От началото на 2018 г. ДАМТН е извършила над 700 проверки на язовири на територията на областите Хасково и Кърджали
© bulphoto (архив)

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ е използвала въздушна видеотехника при проверки на язовири в област Хасково, съобщават на сайта си от Агенцията.

Заради липса на достъп до стените на водоемите дронове са облетели съоръженията край селата Стамболово и Силен. Използването на дрон при извършването на проверки е въведено в началото на тази година. Това оптимизира работата на инспекторите на Агенцията, отчитат още от там. По този начин се отчитало и значително подобрение при контрола на изкуствени езера на труднодостъпни места, както и при водоеми с по-голям кубичен обем.

От началото на тази година инспекторите на ДАМТН са извършили 706 проверки на язовири на територията на областите Хасково и Кърджали. Издадени са били 529 предписания, като са съставени 97 акта за административни нарушения. Най-честите са били липса на техническа документация, вълнообразна корона със слягания и коловози, частични свличания, обрастване с дървесна и храстовидна растителност, частични свличания на водния откос, нарушена броня и ерозия, уточняват още от Агенцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини