"София филм фест" гостува във Велико Търново с лятно кино на открито

  • 11 юни 2018 16:05

  • 725
  • 0
"София филм фест" гостува във Велико Търново с лятно кино на открито
© Pixabay

От днес до края на седмицата Велико Търново е домакин на лятната филмова селекция на "София филм фест", съобщиха от общинската администрация.

Прожекциите ще се състоят всяка вечер от 21.00 часа в Летния театър. Филмовият маратон ще стартира с продукцията "Проектът Флорида" на режисьора Шон Бейкър тази вечер.
Утре ще бъде представен филмът "За тялото и душата" на унгарската режисьорка Илдико Енеди, получила престижната награда "Златна мечка" на фестивала в Берлин през 2017 година.

На 13 юни ще бъде прожектирана съвместната германо-френска продукция "Без милост" на режисьора Фатих Акин. Филмът е удостоен с престижната награда на Холивудската международна преса "Златен Глобус" за чуждоезичен филм.
Прожекцията на един от най-важните филми за 2017 година "Нелюбов" ще се състои в четвъртък, 14 юни, посочват организаторите. "Loveless", е съвместна продукция на Русия-Франция-Белгия-Германия, а режисьор Андрей Звягинцев.
Филмовият маратон ще бъде закрит в петък, 15 юни с "Квадратът", носител на "Златна палма" за 2017 година.

Режисьор е Рубен Йостлунд, а продукцията е шведско-германска.
"София Филм Фест във Велико Търново" е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година, посочват организаторите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини