Намалява колоната от тирове на "Кулата"

  • 08 юни 2018 15:24

  • 1333
  • 0
Намалява колоната от тирове на "Кулата"
© Булфото

Агенция "Митници" е предприела действия за подсилване на екипите с оглед допълнително ускоряване на обработката на товарни автомобили на изход на ГКПП Кулата. Това съобщи за БТА Диана Маркова от пресцентъра на агенция "Митници".

През последните дни трафикът на ГКПП Кулата е силно интензивен, тъй като много камиони се опитват да довършат доставките си към Гърция преди края на работната седмица. На вход и изход работят по три кантара, което е максималната инфраструктурна възможност на пункта. Един камион на изход се обработва за около 6-8 минути, посочи Маркова.

По думите й за първите шест дни на юни Агенция "Митници" регистрира 10% увеличение на тежкия трафик. Най-голямо увеличение има в броя на тежкотоварните камиони, чието измерване и обработка изисква малко повече време. За посочения период дневно се обработват около 160 камиона повече в сравнение със същия период на миналата година.

В следствие от изключително натоварения трафик се създаде колона от товарни автомобили към ГКПП "Кулата". С цел осигуряване безопасност на шофьорите на товарни автомобили на граничния пункт е изпратен медицински екип с линейка, така че при необходимост да може да се реагира, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. На шофьорите в колоната от товарни автомобили е раздадена минерална вода.

Леко полека колоната започва да намалява и се надявам в един къс период от време да успеем да изтеглим голяма част от товарните автомобили, допълни Михайлов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини