Кметът на Велико Търново оряза екстрите на общинарите

  • 09 февруари 2012 06:38

  • 1197
  • 1
Кметът на Велико Търново оряза екстрите на общинарите
©

След като забрани на общинските служители да доят крави и да косят сено във Фермата във "Фейсбук” през работно време, кметът на Велико Търново Даниел Панов с твърда ръка оряза и редица досегашни техни екстри.

Чиновниците вече ще имат ограничения в ползването на служебните и мобилните телефони, няма да могат да се разхождат безотчетно и за свои лични нужди със служебните автомобили и да пръскат общински пари за безполезни семинари и командировки. Новият търновски кмет е забранил и да се купуват нови климатаци, офис оборудване и други екстри за администрацията, пише "Монитор".

Целта е по този начин чрез строгата дисциплина и рестриктивните мерки да се ограничат до минимум излишните разходи на общинската администрация в условията на криза. Ограничения ще бъдат въведени и по отношение на предоговарянето на параметрите по обществените поръчки. Ще бъдат предоговорени и цените на всички външни услуги, като някои от тях направо ще бъдат отказани въпреки подписаните договори. Ръководството на общината се надява тази година в хазната да влязат повече пари от събраните данъци и глобите от обитателите на невъведени в експлоатация жилищни сгради. Кметът Панов обещава също да следи под лупа и как и за какво се изразходват постъпленията от музеите, историческия хълм Царевец и спектакъла „Звук и светлина”.Тази година бюджетът на община Велико Търново е 55,6 млн. - с 6 млн. повече от миналата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
джеймс бонд

2012.02.09 | 10:12

1
а ако може и сутрин на влизане по един мокър парцал в главата за събуждане

Добави коментар

Водещи новини