Бойко Борисов сподели кое го прави истински щастлив (снимки+видео)

  • 06 юни 2018 13:06

  • 5635
  • 4
Бойко Борисов сподели кое го прави истински щастлив (снимки+видео)
© Novini.bg

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г присъства на тържественото откриване на новото предприятие на световният лидер във вакуумните опаковъчни машини – Мултивак, предаде репортер на Novini.bg.

На официалната церемонията присъства делегация от провинция Бавария, оглавявана от г-н Ханс Йозеф Пширер, държавен министър на икономиката, енергетиката и технологиите на провинция Бавария, г-н Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, министър на икономиката на Република България, други официални държавни лица, представители на Българска агенцията за инвестиции и "Национална компания индустриални зони" ЕАД, Община Божурище, ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара в лицето на г-н Тим Курт, президент и г-н д-р Митко Василев, главен изпълнителен директор, контрагенти от страната и чужбина, висши ръководители на Мултивак Груп.
Строежът на новия завод стартира е Икономическа зона "София-Божурище" на 15 септември 2016 г. след като компанията получи сертификат за Инвеститор клас „А“ от Министерство на икономиката. Инвестицията възлиза на 18,8 млн. евро и ще създаде 153 нови висококвалифицирани работни места. Компанията изпълнява стриктно плана за наемане на трудови ресурси. Екипът в момента наброява над 65 души и непрекъснато расте.

„Изключително съм доволен,че в България огромната част от инвеститорите са от семейния бизнес на Германия. Гръбнакът на немската икономика са семейните фирми. Ние имаме огромни инвестиции точно на такива фирми“, каза Борисов и поясни, че подобни фирми са изключително гъвкави и всичко, което те произвеждат е за износ.

Премиерът ни напомни отново: „Инвестициите в България са с над 2 млрд. лв. повече и това, което е много важно за инвеститорите – 10% плосък данък, икономически растеж, стабилен курс лев – евро, огромен фискален резерв и най-ниският външен дълг в ЕС“. Борисов се обърна към инвеститорите и заяви: „За по-голяма ваша сигурност кандидатстваме за чакалнята на еврозоната“.

„Обичам да гледам знамето на България до това на Германия. Това ме прави много щастлив“, заключи той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5635 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
georgiev

2018.06.07 | 06:52

4
haj de po sashtestveno
BIVSH ATAKIST

2018.06.06 | 21:10

3
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
истински щастлив

2018.06.06 | 16:11

2
А също така и когато го подам устно на някоя червена бузлуджанска скрофа .
Червен педераст

2018.06.06 | 14:44

1
много ме е яд...

Добави коментар

Водещи новини