Привършват запасите с луга

  • 08 февруари 2012 19:58

  • 869
  • 0
Привършват запасите с луга
© Булфото

Част от снегопочистващите фирми вече привършват запасите от противообледенителни смеси, с които третират пътищата в страната и градовете. Без тях пътищата ще заприличат на ледени пързалки, особено при толкова ниски температури.

Тези химикали разтварят леда, защото само изриването на снега от платното не е достатъчно. И от Столичната община, и от министерството на регионалното развитие признаха, че запасите свършват, защото никой не се е подготвил за толкова люта зима.

Фирмите за снегопочистване обявиха, че доставките с луга са подновени. Те ще стигнат да се справят с предстоящото лошо време.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска обяви, че общината ще помогне с всичко възможно, за да може камионите пренасящи химикалите да пристигнат по-бързо.

В София отново ще се почиства през нощта. Приоритет ще са спирките и местата, където се пречи на движението на градския транспорт. От Общината отчитат, че и на много места шофьорите спират така, че блокират улицата и там нито може да мине снегорин, нито да се вдигне снега.

До момента снегопочистващите фирми само в София са изхрачили с поне 20% повече, отколкото през миналия зимен период. Към днешна дата по улиците на столицата са хвърлени над 25 хиляди тона луга. При един снеговалеж се хвърлят средно около 600 тона.

Последвайте канала на

869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини